onsdag den 31. oktober 2012

Mediepanik...

Vi har idag haft en diskution omkring mediepanik i bloggruppen. Hvem der er de faste deltagere i mediepanikken og hvad forskellen mellem den almindelige mening og de faglige begrundede opfattelser, må ligger til grund for pædagogens arbejde. De faste deltager i mediepanikken er dem som deltager i debatter, som fx politikere, forskere, pressen, forældre og pædagoger. Der er en artikel som belyser diskutionen om nye medier er farlige og mediepanik.
Forskellen mellem den almindelige mening og de faglige begrundede opfattelser er, at den almindelige mening er meninger som alle mennesker har. Det kan være personlige meniger og man behøver ikke altid begrunde sine meninger.
Den begrundede opfattelse er, hvor der har været undersøgelser i gang for at man har kunne finde frem til det "rigtige" svar, og det er finde det mere præcise svar.

Et eksempel på både den almindelige mening og de faglige begrundede opfattelser kan være:
Almindelig mening: "Man bliver voldlig af at spille skydespil og for meget fjernsyn er skadeligt."

Faglig begrundet opfattelse: For bare 100 år siden havde bibliotekerne store sektioner med bøger, som var låst inde. Der havde man bøger om f.eks. seksualitet og politisk teori, som man mente, at mange ikke havde godt af at læse." (Faltin Karlsen, der er forsker ved Norges informationsteknologiske Højskole).



Min artikel er skrevet ud fra dette link, som i kan tjekke ud her - Klik her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar